Takken versnipperen

Snippers als grondstof

Bij onze meeste werkzaamheden zoals het rooien en snoeien van bomen komen er takken van de boom vrij. Een efficiënte en veel gebruikte methode om de takken te verkleinen is versnipperen . Op deze manier worden onbruikbare takken snel omgezet in een nuttige grondstof. Houtsnippers worden veel gebruikt als paadjes in een tuinlandschap of om de bodem in borders.

voordelen:

Houd Onkruid groei tegen,Voeding voor planten en bomen,Houdt in de zomer langer vocht vast in de bodem.Ook kan een laagje houtsnippers  rond een boom worden ingezet als onderdeel van een groeiplaatsverbetering.

Machines

Om takken te versnipperen, wordt een machine gebruikt. Zelf beschikken wij momenteel over twee versnipperaars, namelijk:

  • Tp 175 op rupsonderstel, capaciteit tot 17,5 centimeter. Het rupsonderstel maakt de machine ook geschikt voor ruiger terrein.
  • GTM 1300 professional, voor het fijnere snipperwerk. Deze snipperaar staat op wielen en kan aan de hand tot aan het werk gebracht worden. Dit in combinatie met een zeer éénvoudig te kiepen kruiwagen of kliko maakt het overbodig lange afstanden met takken te slepen.