Vel-/Rooiwerkzaamheden

Soms is het noodzakelijk om de boom te vellen of te rooien.

Dirven boomverzorging kan in opdracht van u de boom vellen. Deze methode werkt snel en kan bij voldoende beschikbare omgevingsruimte veilig worden uitgevoerd. Dirven Boomverzorging werkt met innovatieve afvangsystemen, katrollen, treklijnen  om de boom, wanneer nodig in onderdelen, veilig verantwoord af te breken.

De werkmethodes zijn per situaties verschillend. Dirven Boomverzorging bekijkt vooraf de situatie, zodat de beste methode kan worden ingezet.

 • Vellen
  De boom wordt in één keer bij de grond omgezaagd. Deze methode werkt snel bij voldoende beschikbare ruimte.
 • Klimtechniek
  Doormiddel het gebruiken van klimlijnen kan de boom geheel veilig, beetje bij beetje worden uitgekleed. De takken en de stamstukken worden wanneer dit nodig is aan een ‘vanglijn’ geplaatst zodat, ik als boomverzorger, kan bepalen waar de betreffende tak op de grond terecht gaat komen. 

 • Hoogwerker
  De boom wordt met een hoogwerker tak voor tak ontmanteld. Dit is een snelle methode voor grotere aantallen bomen.
 • Telekraan
  Op moeilijk bereikbare plaatsen kan Dirven Boomverzorging de bomen vellen met behulp van de Telekraan. De kraan tilt de boom in zijn geheel, of in gedeelten, op en wordt waar ruimte is neergelegd. Op de grond wordt de boom verder afgebroken. Dit is een goede optie wanneer takken niet kunnen vallen vanwege ruimtegebrek.
Afvang punt tussen twee bomen.