Boomverzorging

Dirven Boomverzorging biedt u professionele boomverzorging op maat.  Als European Three Worker weet ik raad met de allround uitvoering van boombeheer. Aan de basis ligt de kennis van groeivereisten, functie, structuur, ontwikkeling en ouderdomsstadia van bomen.

Om welke snoeiwerkzaamheden het gaat maakt in dezen maakt niet uit: compacter snoeien, uitdunnen, open snoeien of gebreken wegnemen/verminderen in de boom. Toppen van bomen doen we niet.Waarom niet?

Om deze werkzaamheden veilig en ergonomisch uit te kunnen voeren werk ik met de nieuwste klimtechnieken. Door het gebruiken van deze nieuwste klimtechnieken en jarenlange ervaring weet ik alle plekken van de boom, op een veilige manier, te beklimmen en kan ik overal bij. 

Snoeien momuntale populier

Na het snoeien van de boom

Bomen Toppen

Dat antwoord is simpel: nooit! Bomen toppen is zinloze handeling waarmee juist een het gevaar van omwaaien wordt gecreëerd. Dat zit zo wanneer bovengrond een groot deel wordt verwijderd zal er ondergronds een evenredig deel van de wortelgestel onmiddellijk afsterven. De boom komt dan in de stress .Om te overleven zal de boom zo snel mogelijk nieuwe takken gaan maken en twee keer zo hard groeien in hoogte en breedte. In de grond is er nu een probleem. Het afgestorven wortelgestel kan de boom geen stevige wortels maken voor de stabiliteit. Het gevolg is dat er enkele jaren een onbalans is tussen kroon massa en het wortelgestel. Juist door toppen is nu een gevaarlijke situatie gecreëerd.De kan is groot dat de getopte boom keer zal om waaien of takken uit zullen gaan breken door slecht aanhechting van de takken.